Dunaj

Dunaj sva obiskala zaradi koncerta nama ljubih Rammsteinov. Koncert seveda ni razočaral več o njem, si pogledaš v enem od prejšnjih postov.

Cerkev, v kateri si ogledaš katakombe in nahodiš po stopnicah ali pa greš z dvigalom na vrh kjer je razgled nad celo mesto.

No Dunaj, zgodovino vsi poznamo… nekaj nam je bilo tudi skupne in zato tako zelo spominja na Ljubljano, v katero bi v vsako gostilnico na meni dodal apfelstrudel.

Apfelstrudel z dodatki.

Mogočne stare stavbe, parki, kipi in spet stavbe in cerkve… ure in ure sprehajanja, prevažanja in vsemu ni videti konca.

Z razdalje cca pol kilometra, pa že lahko dobim celo stavbo na fotko – Schönbrunn palace
V kletki, beri na razgledu iz cerkve.

Živalski vrt je ena od stvari zaradi katere bi definitivno ponovila obisk Dunaja. Vse mogoče in nemogoče živali: medvedi, opice, nosorogi, otroci, nilski konji (ogromni tako, da je en od otrok komentiral: ‘This hippo is even fatter than you dad…’, in ko mu je to ponovil že tretjič bi rekla, da mu je bilo definitivno žal, da ni uporabljal zaščite), kače, sloni, ptiči, želve, pingvini, pande… Ni da ni. Velik, čist, urejen. Nisem imela občutka, da bi živali lahko kakorkoli trpele.

Princ na unikorn-u 😉

Namig: V živalskem vrtu definitivno lahko zabiješ cel dan in ker je hrana zelo draga in neokusna si jo velja prinesti s seboj.

Na obisku pri žirafah.
Moja nova družba
.. in še nekdo si je našel nove frende

Na Dunaju imajo tudi pravi tropski gozdiček (ogromen rastlinjak). Po moje je v njem vse, kar se da videti v tropskem gozdu. Najdeš ga v Schönbrunn gardens.

Ker tič 😉

Dunajska tržnica je še na od stvari, katere so me očarale. Vse v piko zloženo, barvito in urjeno. Paša za oči in fotlc. Cene so višje od tistih v supermarketu na drugi strani ceste (o kakovosti pa ne morem soditi).

Domaaaače
in eksotično, vse na tržnici

Še pravilo, ki ne potrjuje izjeme:

Vse in še več pa v videu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.